Kuracie prsia na horčici

Suroviny:

4 väčšie kusy kuracie prsia

horčica obyčajná

polohrubá múka

vegeta, soľ, bujón

korenie: červená mletá paprika a grilovacie korenie

zelenina:

2 balenia hlbokozmrazená zelenina mrkva a hrášok ( u nás používam Frodo)

4 strúčiky cesnaku

1 veľká cibuľa

príloha:

ryža, alebo varené zemiaky (každému podľa chuti)

Kuracie prsia na horčici

Postup:

Mäso umyjeme, prekrojíme každý kus na polovicu takže vznikne 8 ks tenších rezňov. Ja prekrajujem každý ešte na tri časti, aby sa mäso lepšie prepieklo. Každý kus osolím a namočím do horčice a do múky. Poukladám si to na väčšiu tácku, aby sa mäso nedotýkalo. Na panvicu nalejem olej a mäso vysmažím. Mäso si už ukladám do hrnca, v ktorom budem pokračovať vo varení. Výpek, ktorý mi zostal použijem. Pridám tam 3 lyžičky mletej červenej papriky, a 3 lyžičky grilovacieho korenia. Nechám speniť a prilejem studenú vodu. Všetko nalejem na mäso v hrnci. Dolejem vodu, tak aby bolo mäso zaliate, pridám 1 bujón a nechám variť. Premiešavam až do úplného uvarenia. Nezahusťujem, omáčka sa sama zahustí.

Podávam s ryžou, alebo inou prílohou.

Zelenina:

Nakrájanú cibuľku spením na oleji, pridám vegetu, soľ, 4 strúčiky cesnaku a mrazenú zeleninu. Podlievam vodou až kým je zeleninka hotová.

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.