máj 082016
 

Suroviny: 

500 g brav. mäsa

450 ml pasírované paradajky

400 g syr na strúhanie napr. Eidam tehla

1 ks cibuľa

4 strúčiky cesnaku

100 g maslo

1PL múka výberová polohrubá

cestoviny lasagne

olej, soľ, med, oregano, bazalka, vegeta

1 l mlieko

lasagne (2)

Postup:

Na oleji speníme cibuľku s cesnakom a pridáme pomleté mäso. Dochutíme soľou, vegetou, oreganom, bazalkou a pridáme pasírované paradajky a za 1 PL medu. Podlejeme vodou a necháme variť až kým je mäso mäkké cca 1 hod.  Pred dovarením ešte pridáme vodu, aby bola zmes trochu redšia, nie však príliš riedka.

 

V druhom hrnci si pripravíme bešamelovú omáčku. Rozpustíme maslo a pridáme 1 PL múky. Speníme a podlejeme mliekom. Mlieko by malo byť izbovej teploty. Necháme prejsť varom, mlieko prilievame dovtedy, kým nemá bešamel konzistenciu redšieho pudingu.

Pripravíme si pekáč (zapekaciu misu). Prvá vrstva bešamel, následne uložíme lasagne a znovu polejeme bešamelom. Potom pridáme paradajkové mäso a nastrúhaný syr. Pokračujeme lasagnami, bešamel, paradajkové mäso, syr. Vrstvíme, až kým naplníme zapekaciu misu. Končíme strúhaným syrom. Pečieme na 180 °C cca 60 min.

Výborné.

Zdieľaj článok:

 Zanechať komentár

Môžete používať tieto HTML tagy a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(povinné)

(povinné)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.