júl 152016
 

Suroviny:

40 g masla

60 g medu

20 g kakaa

100 g práškového cukru

300 g hladkej múky

1 vajce

1 ČL mletej škorice

1 ČL jedlej sódy

2 PL oleja

40 g mletých orechov

100 g kandizovaných čerešní

100 g čokolády na varenie + 50 g masla

Sladké minibábovky   (1) Sladké minibábovky   (3)

 

Postup:

Med a 40 g masla rozpustíme na ohni a necháme vychladnúť. Múku, cukor,kakao preosejeme cez sitko, pridáme mletú škoricu, jedlú soľ, pomleté orechy a prelejeme rozpusteným medom a maslom. Pridáme olej a vypracujeme cesto. Cesto je skôr sypké. Necháme odležať na 30 min. v chladničke. Do formičiek vložíme kandizovanú čerešňu a zasypeme ju pripraveným cestom. Poriadne do foriem vtlačíme. Vyjde zhruba 20 ks malých báboviek. Pečieme pri teplote 180 °C cca 20 min. Upečené ich opačne otočíme na papier na pečenie, a zakryjeme utierkou, kým nevychladnú. Po vychladnutí formička ide z báboviek krásne dolu.

Zatiaľ si pripravíme čokoládovú polevu. 50 g masla a 100 g čokolády na varenie – polámanej rozpustíme na platni a polejeme bábovky. Môžme ozdobiť farebnými cukríkmi.

Zdieľaj článok:

 Zanechať komentár

Môžete používať tieto HTML tagy a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(povinné)

(povinné)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.