aug 012017
 

Suroviny:

  • na cesto: 150 g špaldovej hladkej múky, 30 g práškového cukru, 100 g masla – izbová teplota, 1 žĺtok
  • na plnku: 400 g ricotty, 1 vanilkový puding v prášku, 3 lyžice krupicového cukru, 2 žĺtky, 2 ks vanilínového cukru, 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry, 2 lyžičky citrónovej šťavy, 2 bielky, miska malín (čerstvých alebo mrazených)
  • na vrch koláča – trochu strúhanej škorice a trochu práškového cukru


Hladkú špaldovú múku, práškový cukor, maslo a žĺtok spolu vymiešame na hladké cesto, ktoré prikryjeme fóliou a dáme do chladničky na 30 min. Následne odležané cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vyložíme ním dno i boky vopred vymastenej, múkou vysypanej formy s vyšším okrajom s priemerom 20 cm. Cesto popicháme vidličkou, vložíme do vyhriatej rúry na 10 min. pri teplote 180°C. Cesto si teda predpečieme. Zatiaľ si vymiešame ricottu s vanilínovým cukrom, vanilkovým pudingom, citrónovou kôrou a šťavou, žĺtkami a krupicového cukru. Z bielok vyšľaháme sneh, ktorý jemne primiešame do vymiešanej ricotty. Vylejeme na predpečené cesto, primerane rozotrieme a na vrch poukladáme maliny. Jemne ich zatlačíme na povrch cesta. Vložíme späť do rúry a pri teplote 160 °C pečieme 50 min. Po dopečení pridáme na vrch trošku škorice a trošku práškového cukru. Dobrú chuť.


 

Zdieľaj článok:

 Zanechať komentár

Môžete používať tieto HTML tagy a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(povinné)

(povinné)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.